Zwangerschapsmassage

Door te masseren in zijligging is er meteen een koesterend gevoel aanwezig. Door een ontspannen en relaxte lighouding heeft u meteen het gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Deze intuïtieve zijligging massage is zeer geschikt voor zwangere vrouwen, voor mensen die het moeilijk vinden om zich te ontspannen en voor mensen die problemen ondervinden met langere tijd op hun buik of rug te liggen. De massage is met warme olie en trage vloeiende bewegingen (gebaseerd op de Esalen-massage), die toch diep binnendringen. Dit is een aangename ontspannende massagevorm die gekenmerkt wordt door grote verbindende strijkingen, veelal met de onderarmen, aangevuld met technieken afkomstig uit de Zweedse massage, pulsing en diepere weefselmassage. Bij een Esalen-massage ga ik langzaam en ritmisch te werk, zodat het lichaam van de klant, mijn handen kan volgen.

  • De massage maakt de spieren soepeler waardoor o.a. de rugklachten verminderen. Ook zorgt het voor een diepere ademhaling waardoor de bloedcirculatie verbeterd, hierdoor verlaten afvalstoffen het lichaam sneller en zijn er meer voedingsstoffen en zuurstof beschikbaar voor moeder en baby.
  • Door naar het hart toe te masseren, werkt de massage vocht afdrijvend.
  • Een massage heeft een positief effect op het slaappatroon van de moeder en is een weldaad voor moeder én baby!
  • Deze stabiele lighouding, een extra kussen voor steun, geeft comfort en een ontspannen geborgen gevoel.
  • De aanstaande moeder voelt een diep gevoel van ontspanning en wordt zich weer bewust van de totaliteit, de eenheid, van haar lichaam.
  • Aan de hand van een persoonlijke anamnese komen we tot een massage op maat zodat u de ontspanning krijgt die u in deze mooie periode verdiend.

De eerste 3 maanden van de zwangerschap zijn het kwetsbaarst. Om te zorgen dat u deze maanden een zo rustig mogelijke zwangerschap heeft, raad ik aan geen massage te ontvangen. Ook niet als er complicaties zijn tijdens de zwangerschap