Massageolie met etherische oliën

Tijdens een massage met olie, maak ik gebruik van een huidvriendelijke, koudgeperste olie met etherische oliën.
Etherische oliën worden veelal toegepast omdat ze onze emotionele en fysieke welzijn zouden bevorderen.

Etherische oliën worden op verschillende manieren gebruikt:
De manieren waarop ik ze gebruik tijdens massages:

 • Aromatisch, waarbij de geur via een oliebrander in de ruimte wordt verspreid
 • Direct aangebracht op de huid, met of zonder massageolie
 1. Aromatisch – Inademen
  Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Een breed scala aan verschillende soorten etherische oliën wordt in aromatherapie toegepast. Bepaalde etherische oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van etherische oliën d.m.v. een oliebrander de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van etherische oliën worden een laag- warmte diffuser geadviseerd; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de etherische olie niet kapot wordt gemaakt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de olie gewaarborgd. Etherische olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van het wasgoed of als schoonmaakmiddel voor elke oppervlakte in uw huis.
 2. Topisch – Op de huid
  Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn etherische oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men etherische olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Dit is een van de grote voordelen van het doelgericht aanbrengen van de oliën. Etherische oliën worden onder meer gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen. Etherische oliën worden vanwege hun gunstige chemische structuur vaak direct aangebracht op de huid. Verdunnen is aangeraden bij een gevoelige huid, kinderen, huisdieren en bij sommige oliën.

De voordelen van juist gebruik van etherische olie:

 • Etherische olie bevat de regeneratieve, zuurstofverrijkende en immuunversterkende eigenschappen van planten.
 • Ze kunnen binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
 • Het zijn zeer krachtige antioxidanten.
 • Ze zijn antibacterieel, antikanker, antischimmel en ontstekingsremmend.
 • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
 • Essentiële oliën kunnen effectief ondersteunen bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose.
 • Ze zijn aromatisch; indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering.
 • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.