Holistic pulsing: met zachte kracht helen.

Holistic pulsing laat zien wat je met zachtheid wel niet allemaal kunt bereiken. Het is een therapie die zowel op lichamelijk als geestelijk vlak diep inwerkt. Met holistisch pulsing probeer ik mensen weer naar hun eigen lichaam te luisteren en er wordt een helend proces in werking gesteld. Het is vooral ook een zeer respectvolle behandelwijze met liefde voor het leven.

Wat is holistic pulsing?

 Holistic pulsing werd geïntroduceerd door de osteopaat en natuurarts Tovi Browning. Het is een holistische benadering, wat betekent dat lichaam en geest als één geheel worden gezien. ‘Pulsing’ betekent letterlijk ‘pulseren’. Dat is dan ook precies wat er tijdens holistic pulsing wordt gedaan. De therapeut zorgt ervoor dat er voortdurend een pulserende golf door het lichaam loopt door het lichaam te schudden, te wiegen en lichtjes te strekken. Hierdoor worden blokkades opgelost die zijn ontstaan doordat spanningen zich hebben opgehoopt in het lichaam, bijvoorbeeld in spieren of organen.

Helend proces
Holistic pulsing brengt een helend proces op gang, dat we kunnen beschrijven aan de hand van drie fasen:

  • Bewustwording

Met holistic pulsing breng je mensen weer in contact met zichzelf. Ze leren om te luisteren naar wat hun lichaam hen vertelt en ontdekken opnieuw dat hun lichaam altijd in beweging is. Het helpt mensen om weer te voelen en zich bewust te worden van zichzelf. Holistic pulsing heeft ook een sterke associatie met water, omdat het lichaam voor het grootste deel uit water bestaat. Door de behandeling wordt de doorstroming van water in het lichaam gestimuleerd waardoor afvalstoffen die spanningen vasthouden beter worden afgevoerd.

  • Acceptatie

In de hedendaagse maatschappij lijkt het wel alsof niets goed genoeg is. De lat wordt op ieder vlak steeds maar weer hoger gelegd. Dit leidt tot veel stress doordat we ons altijd willen meten aan anderen en omdat we altijd over onszelf of anderen een oordeel vellen. Met holistic pulsing stimuleer je mensen om dit los te laten en zichzelf en hun omgeving te accepteren zonder te oordelen. Dit schept een gevoel van rust.

  • Uit eigen kracht putten

Uit deze bewustwording en acceptatie komt een gevoel van tevredenheid en geborgenheid voort. Hierdoor kunnen mensen kracht putten uit zichzelf om met een positieve en open instelling door het leven te gaan.

Holistic pulsing: voor wie? 
Holistic pulsing is een uitermate geschikte therapie om stress te verlichten, moeilijke gebeurtenissen te verwerken, voor mensen die hun emoties hebben verdrongen, om inzicht in de psyche te krijgen, vermoeidheid te verhelpen en om klachten als hoofdpijn, rugpijn en spierpijn op te lossen. Het is bovendien ook een zeer goede therapie voor zwangere vrouwen. Het helpt namelijk om spanningen in benen, bekken en onderrug te verlichten. Ook vrouwen die veel vocht vasthouden tijdens de zwangerschap zullen er baat bij hebben. Verder zal holistic pulsing ervoor zorgen dat het ritme van het lichaam van de moeder en dat van de ongeboren baby met elkaar in harmonie worden gebracht. Dit leidt tot een sterkere band tussen de twee.

Bron:
http://www.alternatieva.com/vakblad/massage/holistic-pulsing-met-zachte-kracht-helen/